HEILURI

Erilaisia heilureita on käytetty ns. henkimaailman asioiden mittaamiseen jo tuhansien vuosien ajan. Yksinkertaisimmillaan heiluri on tehty pätkästä lankaa, jonka toiseen päähän on solmittu painoksi esim. mutteri tai sormus. Arvokkaammissa heilureissa on langan sijasta käytetty kultaista ketjua. Heilureissa on käytössä monenlaisia painomuunnelmia, ongenpainosta jalokiviin. Yleisimmin painona käytetään pronssista tai messingistä sorvattuja erimuotoisia painoja tai vuorikiteestä tai kristallilasista hiottuja, monitahkoisia, soikeita tai pallomaisia kappaleita. Joidenkin heilureiden painona on pieni kannellinen kuppi, johon voidaan laittaa pieni määrä tutkittavaa ainetta.

Maasäteilymittauksissa kuljetaan heiluri kädessä tutkittavassa paikassa. Kun saavutaan maasäteilylinjan kohdalle, alkaa heiluri pyöriä. Keskellä mitattavaa linjaa heiluri kääntää pyörimissuuntaansa ja lakkaa vähitellen pyörimästä, kun on siirrytty pois maasäteilykentästä. Yleensä heiluri heiluu keskellä mitattavaa linjaa linjan suuntaisesti. Heilurin pyörimisliikkeen voimakkuudesta voidaan päätellä säteilykentän voimakkuutta. Heilurin liikkeen perusteella voidaan määrittää myös suuntia.

Heilurin painon aiheuttaman hitausmomentin vuoksi heilurin pyörimisliikkeen muutokset eivät tapahdu kovin nopeasti. Siksi heilurin käyttö esim. maasäteilyn mittaamisessa on varsin hidasta. Heilurin käytön etuna on se, että erilaisia heilureita on aina helposti saatavissa tai niitä voidaan tehdä.

Alkuvaiheissa heiluriharjoituksissani jouduin keskittymään tarkasti ja pitämään huolta siitä, että selkäni olisi erityisen suorassa ja ryhdikkäänä, jotta langan päässä oleva sormus liikkuisi edes hieman. Tarvitaan jopa hieman mielikuvitusta, jotta aluksi herkistä ja hennoista energioista saa tuntemuksen.

Säännöllisten harjoitusten myötä heilurin liikerata alkoi hiljalleen kasvaa ja sormus alkoi liikkua ja pyöriä aina vaan suuremmassa kaaressa. Jossain vaiheessa kaarteet ja liike alkoivat käydä niin rajuiksi, ettei vastausten tulkitseminen ollut enää mielekästä. Keskustelin ongelmasta oppi-isäni kanssa ja tämä totesi, että oli aika ottaa käyttöön järeämmät välineet eli oikea, massaltaan sopiva heiluri.

Luonnossa liikkuessa, kannattaa valita erityisen runsanmassainen heiluri, jotta tuulen vaikutus jäisi pieneksi ja puhtaassa luonnossa olevat voimakkaat energiat tuntuvat kunnolla.

Espanjan Orihuolassa pidettiin jokavuotiset keskiajan markkinat, joissa huomasin erään mielenkiintoisen myyntikojun. Kojun rouva myi erilaisia koruja, riipuksia ja heilureita. Useimmat heilureista oli tehty erilaisista kivistä, mutta muutamia sorvattuja metallisiakin oli tarjolla. Kyselin mikä hänen mielestään olisi minulle sopivin. Hetken kuluttua hän sulki silmänsä, keskittyi ja sanoi, että energiani oli voimakas ja että se tulee 3. silmästä. Energiani on sekä parantavaa, mutta voi olla myös itselle vahingollinen, mikäli ko. chakra pyörii väärän suuntaan. Hänen mukaansa minun kannattaa kiinnittää asiaan suurta huomiota. Ostin naisen suosituksesta mahdollisimman painavan messinkisen heilurin, jonka mukana tuli kätevä bambusta tehty kuljetuskotelo. Aluksi messinkipaino tuntui epäkäytännölliseltä, tuskallisen painavalta ja sen liikkeet kovin pieniltä. Pikkuhiljaa aloin tottua painoon ja tulokset rohkaisivat käyttämään heilua. Ajan myötä ko. heilurikin jäi sitten “pieneksi”, mutta kannan sitä edelleen varalta mukanani, mikäli sattuisin hukkaamaan nykyisen virkatyökaluni.

Kuva 1. Heiluri ja sopiva ote langasta.

Kohtasin jonkinaikaa sitten kuntosalilla espanjalaisen parantajan ja hierojan, jonka kanssa meillä oli mielenkiintoisia keskusteluja. Yksi keskustelujen teemoista oli heiluri ja sen käyttö. Espanjalaisen ystäväni mielipide oli vankkumaton. Hänen mielestään heilurin käyttöön liittyi monia rajoittavia asioita. Tutkimuspaikan sijainnilla, orientaatiolla ja omalla mielentilalla on hänen mukaansa suuri vaikutus tulosten oikeellisuuteen. Hänen mukaansa heilurin vastausten oikeusprosentti on selvitettävä aluksi ja varmistettava, että se on jossain 90-100% välillä, jotta tulosten oikeellisuuteen voi uskoa. Olen itsekin samaa mieltä siitä, että oikeiden vastausten saaminen vaatii puolueetonta mielentilaa, oman mielen hiljentämistä ja harjoittamista sekä suurta keskittymistä. Oman mieli­piteen ja tietyn vastauksen odottaminen toivominen vaikuttaa väistämättä vastauksiin. Mielestäni pitkäaikainen harjoittelu ja vankka usko siihen, että vastaukset ovat oikein, tuovat varmimmat tulokset kuten oppi-isäni on useasti painottanut. Mielestäni tutkimuspaikalla tai heilurin materiaa­lilla ei ole merkitystä, kunhan vain sen paino on sopiva omalle energiatasolle. Kun buddhinen kanava on auki, värähtely ja bioenergiakenttä riittävät sekä omien ajatusten kontrollointi ovat pois, päältä, vastaukset ja linja korkeampaan itseen ovat auki. Näistä asioista puhumme kurssin 2-osassa. Energian tuntemiseen liittyy onnellisuuden ja kiitollisuuden tuntemukset ja ne ovat ehdottomasti hyviä komponentteja oikeaan mielentilaan tutkia ja löytää vastauksia heilurilla.

Puhuimme myös maasäteily- ja vesisuonista sekä G-säteilystä. Häsnen mukaansa tietyn valmisteen ja kuvien avulla ko. suojaus on tehokkainta, koska henkisten käskyjen avulla tulokset eivät ole pysyviä. Itse ajattelen, että juuri henkisen käskyn avulla em. ongelmat voidaan poistaa parhaiten, mutta tilannetta tulisi säännöllisesti seurata. Usein vesisuonien liikkeet ovat arvaamattomia ja samasta syystä niiden sijainnit voivat vaihdella eli tilannetta kannattaa tarkistella muutaman kerran vuodessa ja aina silloin kun huomaa, että nukkuminen on muuttunut levottomaksi tai elimien toimintatasot ovat pudonneet.

Havaitsin jossain vaiheessa, että sen lisäksi, että heilurin avulla voi laskea asioita ja saada siten vastaus halutulla skaalalla. Sillä voidaan kysellä myös ilmansuuntaa ja saada vastauksia moniin asioihin, joilla voidaan helpottaa monia valintoja.

Esim. Myrskytuuli oli riepotellut kattoantenniamme ja televisiostamme ei näkynyt muuta kuin lumisadetta. Olin yksin kotona, eikä kukaan ollut kertomassa missä ilmansuunnassa signaali olisi voimakkain ja television kuva parhaimmillaan.

Hetken mielijohteesta kapusin katolle heilurin ja lenkkiavaimen kera. Selvitin heilurin avulla aluksi oikean suunnan ja kiristin ruuvin. Seuraavaksi selvitin oikean pystykulman, jossa antennin tulisi olla ja kiristin senkin ruuvin. Kapusin katolta alas, menin sisään ja istahdin sohvalle kokeilemaan. Painoin kaukosäädintä ja käynnistin television. Television kuva oli tarkka ja vakaa kuin postikortissa! Olin innoissani uudesta sovelluksesta, jonka olin löytänyt heilurin käytölle. Siitä lähtien olen käyttänyt heiluria ei ja kyllä-vastausten lisäksi näyttämään myös ilmansuuntia. Itse asiassa sopivien taulukoiden ja kaavioden avulla voidaan selvittää nopeasti erilaisia numeroarvoja. Tälläisiä taulukoita on valmiina internetissä tai voit tehdä niitä myös itse. Esimerkiksi metrinmittaa voi käyttää näyttämään numeroarvoja, prosentteja yms.

Monet kysyvät mistä heilurin antamat vastaukset tulevat. Uskon, että en tulevat korkeammalta itseltä ja henkioppailta, voit myös itse selvittää asiaa heilurin avulla, jos haluat tietää. Periaatteessa voit kysyä ihan mitä tahansa, mutta tiettyjä rajoituksia on olemassa. Voit kysy tämän hetken asioita, asioita menneisyydestä tai tulevaisuudesta. Saat selville esim. sen, milloin jokin tietty ongelma alkoi ja voit tiedustella syitä siihen. Voit kysellä periaatteissa mitä tahansa ja määritellä oman asteikon, jonka mukaan tulos halutaan. Silloin kun kyseessä aito auttamisen halu, vastaukset ovat oikeita ja luotettavia. Muiden ihmisten asioiden tonkimen tai urkkiminen ei ole hyväksyttävää.

Kasveja, eläimiä tai muita luontoon liittyviä asioita voi tutkia melko vapaasti, mutta muihin ihmisiin liittyvissä asioissa tilanne on toinen, jos et ole pyytänyt lupaa asianomaiselta. Jos tutkimasi asia lisää karmanvelkaa, vastaus ei tule olemaan luotettava ja käytät vastausten saamiseen omaa energiaasi, joka ei tule riittämään kovinkaan pitkälle. Kysyttäessäsi on syytä olla mahdollisimman puolueeton ja tunteeton vastauksille. Muussa tapauksessa egosi vie heiluria eikä korkeamman itsesi hento ääni pääse kuuluviin. Saman asian kysely toistamiseen kuluttaa myös omaa energiaasi, joten tyydy siihen vastaukseen, jonka sait tai muotoile kysymys sellaiseksi, että voit käyttää numeroita vastauksen saamiseen.

Esimerkki. Olet kaupassa valitsemassa vitamiinilisää ja mietit mikä tuotteista olisi paras juuri sinulle. Muotoile kysymys esim. seuraavanlaiseksi: Asteikolla 1-10 haluan tietää tämän valmisteen soveltuvuuden minulle. 1, ei sovi, 5 tuote teholtaan neutraali, 10 tuote on erinomainen terveyteni kannalta.

Heilurin käyttö on suuri voimainkoetus ja sen vuoksi kysymysten tulee olla todellista tietoa antavia ja sellaisia, joiden perusteella luontoa, eläimiä tai ihmisiä voi auttaa.

Heiluri on kuitenkin vain apuväline ja jossain vaiheessa kehittyessä ja herkistyessä sen käyttö jää tarpeettomaksi, kun saat tiedot asioista henkisenä tietona. Itselläni tämä ilmenee mm. siten, että tunnen ihmisten kipuja joskus tuntemuksena omassa kehossani. On tärkeää oppia tunnistamaan ero näiden välillä. Lisäksi pystyn keskittyessäni mittaamaan tiettyjä asioita ja tuntemukset tuntuvat pyörteinä lähinnä hara-chakrassa samalla tavalla kuin heiluri antaa vastauksensa. Pyörimissuunnan perusteella tunnistan vastauksen.

Sami Rasila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.